×

Trabzonspor'un "İnadıyla Şampiyon" belgeseli büyük ilgi gördü

  • 27.01.2024 20:10
  • Trabzonspor
Türk futbol tarihinde “Üç Büyükler” söylemini “Dört Büyükler” olarak değiştiren Trabzonspor’un belgesel filmi, sinema perdesinde gösterime girdi.
Sevinçleri, hüzünleri, galibiyetleri ve şampiyonluklarıyla bir kentin hikâyesini yeniden yazan “İnadıyla Şampiyon” belgeseli, Trabzonspor’un tarihini 360 derece ele alıyor.

Yapımcılığını 29ON Productions’ın üstlendiği “İnadıyla Şampiyon” belgeselinin yönetmenliğini Bedran Güzel üstlendi.

Trabzonspor’un 1967 yılındaki kuruluşundan 2021-2022 yılındaki son şampiyonluğuna uzanan yolda yaşanan tüm başarıları, travmaları ve sancılarını, futbolcular, başkanlar ve kurucu üyelerinin şahitliğinde anlatan belgesel üç dönemden oluşuyor.

İlk dönemde kulübün kuruluşu ve art arda aldığı şampiyonluklar, ikinci döneminde yaşanan bocalamalar ve duraklama, son dönemde ise yeniden sahalara dönüş ve şampiyonlukla kucaklaşma anlatılıyor.

Dördüncü büyüğün doğuş filmi

Yapımcı 29ON Productions Kurucusu Serdar Şen, filmin bir dönemin şampiyonluğunu anlatmanın ötesinde taraftarıyla bir camianın da doğuşunu da kayıt altına aldığını kaydetti.

'Bir şampiyonluk filminden daha fazlası'

Trabzonspor'un taraftarlarıyla bütünleşmiş büyük bir camia olduğunu vurgulayan Şen, "Bu belgesel bir şampiyonluk filminden daha fazlası. Biz aslında dokümanter bir film yaptık. 60 yıla yaklaşan Trabzonspor tarihinin hafızalara kazınan her bir karesini bu filmde topladık. On yıl sonra izlediğimizde de aynı tadı alacağımız, aynı heyecanı yaşayabileceğimiz, şampiyonluklarımızı en derin duygularımızla hissedeceğimiz bir yapım ortaya çıkarmaya çalıştık" dedi.

Belgeselde, özellikle son şampiyonluktaki Trabzonspor'un müsabakalarının devre arası ve maç sonu görüntüleri, deplasman yolculukları, taraftar hikayeleri ve bordo-mavili kulübün efsanelerinin özel röportajları yer alıyor.

İlk gün yoğun ilgi gördü

26 Ocak Cuma günü vizyona giren İnadıyla Şampiyon filmi izleyicilerinden de tam not aldı. Trabzon’da kapalı gişe izlenen filmde seyirciler zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Filmin son sahnelerinde duygusal yoğunluğun zirveye ulaştığı anlarda izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı.

SİTE MENÜ